torstai 21. tammikuuta 2016

Hugon kastrointi

Keskiviikkona kävimme Jaden ja Hugon kanssa Catvetissa hoidattamassa molemmilta hampaat. Hugo pääsi myös viimein palleistaan.

Untitled

Ensimmäiseksi vähän ihasteltiin Hugoa eläinlääkärin kanssa samalla, kun Hugo kömpi ulos kopastaan rauhassa arastellen. Sitten puntarille ja rauhoite peppuun. Hugo ei tykännyt rauhoitteesta yhtään, se pääsi ponkaisemaan mun otteesta hieman kun aine kirveli, mutta kyllä se kuitenkin käsissä pysyi. Huono olokin pojalle hieman tuli ja boksissa piti vielä ulista, että touhu ei ole kovin arvostettavaa.

Untitled

Jade pissi alleen heti kun päästiin huoneeseen, mutta onneksi alla ollut kroonikkovaippa pelasti alla olleen pehmusteen, joka säilyi täysin kuivana. Jadekin punnittiin ja piikkiä peppuun, Jade tosin tyytyi sanomaan vain miu vastalauseeksi kirvelevästä rauhoitusaineesta. Sitten jätettiin kisut eläinlääkärin hellään huomaan ja lähdettiin muutamaksi tunniksi kotiin odottelemaan, että saadaan haettua kissat takaisin kotiin.

Abessinialaisillahan on taipumusta saada reaktioita rauhoitusaineesta, joten kotona odottelu oli aika jännittynyttä. Kaiken lisäksi yhdelle Hugon jälkeläiselle (eli Liljalle) on tullut keuhkoödeema rauhoituksen yhteydessä, mikä lisäsi jännitystä. Pelkäsin, että eläinlääkäristä olisi tullut soitto, että nyt on käynyt köpelösti, mutta onneksi ei sentään.

Untitled

Kun saavuttiin hakemaan kissoja kotiin, saatiin kuulla että kaikki oli mennyt mallikkaasti. Hugo pääsi palleistaan, ja hampaatkin saatiin puhdistettua samalla. Jadenkin hampaat kiillotettiin, mutta Jadelta löytyi yhdetä hampaasta ientasku, jota seuraillaan. Yritetään nyt taas aloittaa hampipesut ihan kunnolla, koska Jadehan kävi vasta vuosi sitten viimeksi hammaskivenpoistossa.. Hurjan nopeasti hammaskiveä neidille kertyy, ja nyt sitä oli tosiaan todella reilusti vieläpä!

Kissat olivat jo käytännössä melkein normaaleja, kun kotiin päästiin. Molemmat kävelivät suoraan ja hyppivät ja pomppivat normaalisti. Viktor oli tietysti ihan ihmeissään, kun se oli jätetty yksin kotiin, ja kun kaverit tulivat takaisin kotiin niin ne haisi oudoille ja näyttivät vähän hölmistyneiltä.

Untitled

Vihdoin se siis tapahtui, Hugo siirtyi konsulttikerhoon! Eläinlääkärikin sanoi, että kauanpa oltiin jaksettu kollia. Hugohan oli siis todella helppo kolli, sen kollittelu koostui lähinnä huutamisesta ja muiden kissojen ahdistelusta. Muutama merkkailukin tuli, mutta sekin johtui Viktorin taloon ja sukukypsäksi tulosta.

Nyt siis vain odotellaan, että Hugo saisi vähän lihaa luiden ympärille!

20 kommenttia:

 1. Reippaat Hugo ja Jade! Meilläkin oli juuri tuo hammaskiven poistokeikka takana ja pahin pelko oli kovat pakkaset kun potilaana oli pahimman luokan vilukissa. Onneksi sen ja muunkin suhteen kaikki meni mallikkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täälläkin oli nyt aika kylmä, mutta hyvin kissat selvisivät! :D

   Poista
 2. Voi pientä Hugoa ja ittekkin pitäisi viedä Simba hammastarkastukseen kunhan saan aikaiseksi varattua ajan! :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Hugolla oli semmoset kunnon hammaskivipallot poskihampaissa. :D Jadella oli kaikki hampaat tasasesti peittyny, huoh..

   Poista
 3. No nyt sinäkin Hugo pääsit herrasmiesten joukkoon vai mikä tämä olikaan.. - Max

  VastaaPoista
 4. No problemo, Hugo, elämä on hyvä ja kohta tulee vähän pulleutta kylkiin! Mää tiiän!

  VastaaPoista
 5. Kiva että kaikki meni hyvin! Meilläkin on vuotuinen ell -käynti kohta edessä. Toivotaan, että nyt ei tarvitse poistaa hammaskiveä, kun Sofilta just kesällä poistettiin. Olgalle ei niin paljon sitä kerrykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade on kyllä semmonen hammaskivimagneetti että.. :D

   Poista
 6. Konsulttikerhossa on hyvä olla :) - Alex

  VastaaPoista
 7. Nyt onkin sitten hauska seurata, että mitä laumassa tapahtuu, kun hormoonien määrä vähenee. :)
  Meillä on Tiituksen hammaskiven poisto jossain vaiheessa kesällä. Catvetillä on niin hyvä palvelu, että heiltä tulee muistutusviesti muutaman kuukauden päästä, kun operaatio on ajankohtaisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä miten tosiaan käy laumadynamiikan! Tämän viikon aikana Jade on kyllä edelleen murissut Hugolle, ja Hugo on reagoinut siihen pörhistämällä hännän isoksi, vaikkei se ennen tehnyt ikinä niin.. En sitten tiedä kertooko tuo mistään erikoisesta!

   Poista
 8. Hyvä, että kaikki meni hyvin eikä rauhoitusaine aiheuttanut murheita.

  VastaaPoista
 9. Hyvä että hampaat tulivat puhtaaksi ja jotain muutakin ylimääräistä jäi matkalle! :D Meilläkin erityisesti Eemelille tulee hirveällä tahdilla hammaskiveä. Juuri viime keväänä käytiin hammaslääkärillä ja tänä keväänä täytyy käydä taas. :[

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän Eemelillä tulee siis samaan tahtiin hammaskiveä kuin meidän Jadella.. Ei kiva. :/

   Poista
 10. Wuhuu, mahtavaa, että meni hyvin! :) Mutta voi Jadea. :D Nuo pissialustat on tosi käteviä, viime vuonna Haikulla kävi kans vahinko, mutta onneksi siinä vaiheessa kun oltiin jo kotona. Laitan aina varalta alustan eritoten sille alle. :)

  Joko on näkynyt minkäänlaisia kastroinnin vaikutuksia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo alustat ei näytä yhtään siltä, että ne imisivät paljoakaan kun ovat todella ohuita. Varsinkin kun Jaden pissit on sieltä isoimmasta päästä, sieltä tulee käytännössä aivan tupaten täynnä oleva rakko kerralla ulos!

   En nyt mitään merkittävää ole vielä huomannut, muiden kissojen takapuolet ei ehkä kiinnosta enää niin paljoa ja ravintolisillä höystetty ruoka kelpaa aavistuksen paremmin. Mutta ehkä tämä tästä vielä kehittyy, toivottavasti!

   Poista