torstai 28. tammikuuta 2016

Kategorialempparit

Koiria maalta -blogissa oli listattu jokaisesta FCI-roturyhmästä mieleisimpiä koirarotuja. Mun mielestä postaus oli tosi kiva, ja ilmeisesti se on pyörinyt enemmänkin koirablogien puolella. Ajattelin tuoda saman idean kissapuolellekin, eli listataan FIFé-kategorioittain lempirotuja perusteluiden kanssa!

Kategoria 1 

Tämä on vaikea, sillä mikään rotu ei oikein nappaa. Birmat ja räsyt on vähän tylsiä, vaneihin en ole oikein perehtynyt ja exoissa ja perskeissä on omat oikkunsa. Kelpaako, jos sanon että perinteinen perski? :D Jos siis jaksaisin hoitaa sellaista turkkia..

Kategoria 2

IMG_1070
(Vähän on joo vanha kuva, kun edellisen blogin vesileimakin, huh!)

Norjalainen metsäkissa, ehdottomasti! Ei varmaan kaipaa selittelyjä, kun sellaisen jo omistan. Muut kategorian rodut ei oikein sytytä, ja norski on näistä tämän kategorian isoista kissoista eniten mun mieleen rakenteellisesti.

Kategoria 3

IMG_1244

Brittiläinen (lyhytkarva) ja singapura on tämän kategorian suosikkejani. Jos haluaisin rauhallisemman kissan, se olisi sininen britti! Turkki on pörröinen, mutta silti lyhyt ja helppohoitoinen, mikä on mainio yhdistelmä. Singapurassa tykkään värityksen lisäksi abymaisesta luonteesta, miinusta siitä, että rotu on kovin harvinainen Suomessa.

Kategoria 4

IMG_1141

Abessinialainen,  somali, venäjänsininen! Aby ja somppu ei varmaan selittelyjä kaipaa (somali on siis abyn pitkäkarvainen sisarrotu, jos asia on jollekulle uusi), ja koska siniset kissat on mun heikkous niin siksi russit. Russien luonteessa miellyttää kissamaisuus, eli omanarvontuntoa taitaa löytyä peruskissaa enemmän, jos olen oikein ymmärtänyt.

Muut, ei FIFé-hyväksytyt rodut 

Nebelung, eli pitkäkarvainen venäjänsininen. Upea ja elegantti kissa, jolla ei kuitenkaan ole liikaa karvaa.

Haastan: Mellakka, Marraskuun muruset, Purrmurr ja Tassulinna!

 photo separator_zps3c2a8047.png

Viikonloppuna koitan kirjoitella teille enemmän Hugosta. Saatte varmaan nähdä vähän videokuvaakin, kun klippejä on kertynyt mukavasti puhelimeen.

Niin ja huomasitteko muuten jo, että meidän osoite on nykyään www.kissankujeita.fi? Muutos ei edellytä mitään Bloggerin linkkilistan päivityksiä tai vastaavia, sillä vanha osoite ohjaa automaattisesti blogin uuteen osoitteeseen.

20 kommenttia:

 1. Minä en ole kategorioihin koskaan tutustunut (vielä) ja rodutkin ovat hakusessa, joten en vastaa haasteeseen tällä kertaa blogissa. Mutta lemppareita on tällä hetkellä venäjänsiniset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kategoriat löytyisi Kissaliiton sivulta! :) Piti itsekin vähän kertailla niitä, kun vuodenvaihteessa niissä tapahtui suuria muutoksia.

   Poista
 2. Kyllä, omanarvontuntua löytyy, siksi meillä asustaa joskus tsaari :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä valintoja, mutta vain yhdessä kategoriassa ollaan samaa mieltä. Ainakin osittain. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli aika arvattavaa, että ainakin yhdessä kategoriassa ollaan samaa mieltä.. :D

   Poista
 4. Näitä FCI-listauksia olenkin nähnyt koirablogeissa vaikka kuinka - ihan hauska nähdä kissapuolelta samanlainen postaus! :)

  Nebelung ja russi on tietysti ihan suosikkeja täälläkin - ei varmaan ketään yllätä. :D Nebelungeja ei tosin (vielä) Suomesta ainuttakaan löydy, joten sellaiseen en ole päässyt törmäämään livenä vielä, vaikka euroopassa noita kasvattajia onkin. Ehkä vielä joku päivä, ehkäpä semmoinen olisi joku päivä myös russilauman jatkona (koska ainahan noiden kanssa pitää olla yksi hieman erinäköinen, heh).
  Ihan oikein olet russin omanarvontunnon ymmärtänyt - pienestä koosta huolimatta tästä kissasta löytyy kyllä luonnetta vaikka kuinka! Russin kanssa ei kyllä pärjää jos ei osaa nauraa sille kaikelle mitä russi saa kaikessa periksiantamattomuudessaan ja päättäväisydessään aikaan, tuhottua sekä kaikesta siitä mistä russin kanssa saa aina vääntää kättä, päivästä toiseen. Omasta mielestäni parhaita puolia kyllä näissä, ei tule tylsää kissanomistajan arjesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nebelungit vois kyllä yleistyä, niitä ois kiva nähdä!

   Poista
 5. Me vastataan haasteeseen vaikka pojat nyt hiukan sulle tuhahti kun kehtasit niitä sanoa tylsäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä ei vaan oo mitään sellasta, mikä mua säväyttäis, luonteessa tai ulkonäöllisesti. Naamiokissat ei noin yleensä ole mun lemppareita (paitsi ehkä ruskeanaamio siamilaiset on ihan nättejä). Mutta onneksi asioista voi olla montaa mieltä! Ja eihän räsyissä sinällään mitään vikaa ole, en vain itselleni sellaista hankkisi kun löytyy rotuja, jotka on enemmän omaan makuun. :)

   Poista
 6. Kiva nähä uus blogin nimi haastetuissa. :D Vois tehdä tän kun ideat loppuu! :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui oudolta kirjottaa sun blogin uus nimi, haha! :D

   Poista
 7. Itselläni on tällä hetkellä birma. Kissablogien kautta olen löytänyt vaikka mitä mahtavia uusia rotuja ja seuraavasta kissasta ei ole vielä mitään varmaa päätöstä, mitä rotua tulee olemaan. Korat kiinnostaisi tällä hetkellä eniten, mutta myös venäjänsiniset ja muutama muu rotu on tarkemmassa mietinnässä. Pitää vielä kuitenkin miettiä ja tutkia lisää, mikä sopisi tänne meidän kanssa parhaiten asumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koratit on myös ihan kivoja, mutta mun valinta osuu venäjänsiniseen hieman poikkeavan luonteen ja siromman ulkomuodon takia.

   Poista
 8. Tosi kiva uusi haaste! :) Mielenkiintoista nähdä minkälaisia suosikkeja kullakin nousee esiin. Mie tykkään ihan hirmuisesti norskien ulkonäöstä ja yhdessä vaiheessa harkitsinkin norskia itselle potentiaalisena vaihtoehtona, mutta rodun sisällä on niin paljon luonne-eroja, että se sitten jäi. Aktiivisuus kun on yksi tärkeimmistä luonnekriteereistä niin parempi pelata varman päälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norskeissa tosiaan noita luonne-eroja löytyy, eikä varsinkaan hyvä valinta jos aktiivisen kissan haluaa!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Jees, jään oottelemaan sun postausta aiheeseen liittyen! :)

   Poista
 10. Onpa tosi mukava haaste! Abyt ja somalit kuuluu myös mun lempirotuihin, mutta totesin kolmatta hakiessa että aby olisi aktiivisuudessa ehkä kuitenkin liikaa. Ei niinkään mulle, mutta miehelle ja Kiiralle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon, että joillekin kissoille abyjen aktiivisuus voi olla liikaa. Meidän Jadekaan ei arvosta meidän poikien jatkuvaa hösötystä. :D

   Poista