lauantai 16. tammikuuta 2016

Lahjoja

Vähän off-topic postaus tällä kertaa, mutta älkää huoliko, aihe liittyy silti vahvasti kissoihin. Sain tänään mieheltä myöhäisen joululahjan ja synttärilahjan (huomenna tulee täyteen 24 vuotta!). Mulla oli todellisia vaikeuksia keksiä mitä tarvitsisin tai haluaisin, joten siksi joululahja myöhästyi.

KEITTIÖVAAKA
IMG_3682

Kuka pyytää keittiövaakaa lahjaksi? Minä ilmeisesti.. :D  Kyseessä on Kenwoodin keittiövaaka, joka punnitsee kahdeksaan kiloon asti. Pystyn siis punnailemaan Jadeakin vaa'alla, jos neiti vain suostuu sen päällä pysymään. Ensisijaisesti punnailen tosin kissojen ruokia. Hintaa laitteella oli 59 euroa.

Ehdittiin punnita jo pojat vaa'alla, Viktor oli himppasen alle 3,4kg ja Hugo hieman yli 3,2kg. Samoissa painoissa pojat ovat pysyneet viime syyskuun rokotusreissun punnituksesta, mutta musta tuntuu että Hugo laihtui tuossa välissä ja on saanut jo vähän massaa takaisin. Jadea ei olla vielä punnittu, pitää ensin keksiä että miten me saadaan sen iso ahteri pysymään vaa'alla niin, että nähdään lukemakin. Pojat oli pahvilaatikossa, mikä sujui ihan hyvin, mutta kun Jade on niin iso että se kaataisi pahvilaatikon vaa'alta pois, vaaka kun ei voi olla laatikon keskellä sillä se lukemakin pitäisi nähdä!

KOVALEVY
IMG_3680

Mulla oli jo ennestään ulkoinen kovalevy, mutta en useinkaan jaksa sitä käyttää, koska se tarvitsee ulkoisen virtalähteen. Tämä uusi kovalevy ottaa virtansa tietokoneesta USBin kautta. Tämä kovo on myös todella pieni, se on perus kosketusnäyttöpuhelimen kokoinen. Tilaa levyllä on yksi teratavu (1 TB = 1000 GB), eli riittää joksikin aikaa niille monille kissakuville joita tulee otettua! Laitteen hinta oli 79 euroa.

Sitten pitäisi vielä miettiä, mitä itse ostaisin itselleni joulu/synttärilahjaksi. Mä oon  himoinnut jo pitkään yhtä hurjan kallista objektiivia (Canon 70-200mm f/2.8 L IS USM II), mutten tiedä raaskinko sitä ostaa. Tuolla olisi hyvä kuvata kissanäyttelyissä! En vain tiedä miten se toimisi sisätiloissa kotona.. Onko jollain kokemusta noin pitkistä putkista sisätiloissa? Ainakaan ei tarvitsisi mennä ihan kissan iholle kuvia ottamaan niin voisi ottaa ikään kuin "salakuvia" kissoista, kun ne ei sitten lopettaisi kaikkea hauskan tekemistä kun en mene ihan viereen kameran kanssa pällistelemään. Mutta riittääkö salaman tehot sitten pidemmän matkan päästä otetuille kuville? Pitänee ehkä ihan laskeskella asiaa!

Untitled
Sanoiko joku, että mun ahteri on iso?

Miten mittaatte kissan painon?

29 kommenttia:

 1. Ompas ne keposia poikia. :)
  Meillä mitatataan ihan vaan niin, että kissa syliin ja henkilövaa'alle, sitten miinustetaan siitä oma paino. Meidän Roottori taitaa kyllä olla hieman pulleassa kunnossa taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole edes henkilövaakaa. :D Pojat on joo tommosia pikku piiperöisiä!

   Poista
 2. Kissanaapurit lainaa aina meille vaakaa, siis semmosta nostovaakaa, että mittaa ensin vaikka kassin painon ja laittaa kissan sinne kassiin ja nostaa sen koukulla ylös, niin saa siitä lukeman. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees. Mä en halunnu semmosta, kun pääasiassa tarvitsin vaanaa ruokien punnitsemiseen, mutta kissan punnaus siinä sivussa oli plussaa!

   Poista
 3. Aika näppärä tuollainen 8 kg asti punnitseva keittiövaaka! Meidän vaaka punnitsee vain pariin kiloon asti, joten se on kissojen kohdalla täysin hyödytön.
  Meillä käytetään matkalaukkuvaakaa ja kangaskassia tai kantolaukkua. Leela on helpoin punnita, sillä se kävelee itse kangaskassiin sitä auki pitäessä. Tiitus on puolestaan punnittava kantolaukussa, sillä se ei tykkää killua kangaskassissa. Hafta on välimaastossa, sillä se on nostettava kangaskassiin, mutta pysyy kuitenkin siellä punnituksen ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan että jos meillä olisi matkalaukkuvaaka, niin meidän pitäisi punnita kaikki kissat bokseissa..

   Poista
 4. Simmons täyttää pian kymmenen kuukautta, ja on jo isompi ku kumpikaan sun pojista! :o Tosin, mulle tuntuu kerääntyvän nää isot kossit, Wyldekin ois hoikka jos se painas alle viiden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kuullu että tuolta Tanskasta mistä Hugo on tuotu, niin sieltä löytyy vähän näitä pienempiä yksilöitä. Ne on kuitenkin yleensä tuottanut ihan hyvänkokosia jälkeläisiä täällä Suomessa, eli kattoo nyt jos Viktorille tulis vaikka joku kasvupyrähdys vielä! :D

   Poista
 5. Onpa teidän pojat pikkuisia!
  Mulla on Canonin EF-S 18 - 200mm 1:3.5-5.6 IS 'perusputkena', jota enimmäkseen käytän, kätevä just varsinkin jos vähän kauempaa haluaa salakuvata elukoita. Linssi vääristää vähän, eli seinät saattaa mennä vähän kaarelle joissakin tilanteissa, mutta muuten valovoima ja nopeus riittää sisätiloissakin ihan kohtuullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tämmösiä minipoikia! Onko sulla salama käytössä? En usko että meillä pärjäisi tommosella valovoimalla (eikä edes sillä f/2.8:lla) ilman salamaa, kun haluun että kuva on veitsenterävä.. :D

   Poista
  2. Juu, on toki salama käytössä.

   Poista
  3. No sitä mä vähän ajattelinkin, mut ajattelin varmuuden vuoksi varmistaa. Täytyypä miettiä tota obiska-asiaa, aattelin että jos sen hankkii niin hankkii sitten ennen Askolan näyttelyä, niin saa siellä sitten kivoja kuvia! :D

   Poista
 6. Matkalaukkuvaakaa ja kassia tai koria meilläkin käytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän arvelinkin, että matkalaukkuvaaka tulee olemaan suosituin tapa punnita kissa!

   Poista
 7. Meillä mitataan keittiövaa'alla, tai no lähinnähän vain Ellaa säännöllisesti punnitaan. Ella on oppinut, että kiltisti vaa'alle istumisesta saa herkun, eli punnitseminen on helppoa kun kissa tulee innoissaan jo vaa'an äänen kuullessaan paikalle ja hakeutuu nätisti siihen istumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä koittaa opettaa Hugollekin tuo, koska se nyt tulee olemaan se, jonka painoa tarkkaillaan aivan erityisesti, ettei pääse pullahtamaan kastraation myötä.. :D

   Poista
 8. Tuota putkea liikkuu hyvin käytettynäkin ja yleensä tuon hintaluokan vermeitä pidetään sen verran hyvin, että käytetynkin uskaltaa ostaa. Omaan makuun millit on kyllä liian pitkät sisälle (yleensä käytän Sigman 35/1.4 Art), löytyy 70-300 vähemmällä valovoimalla, mutta ei tule käytettyä sisällä. Jos pääasia on sisällä kuvaamista, ja millejä kaipaa enemmän kuin 50, niin katselisin ehkä ennemmin 24-105 putkea L-sarjasta, kukkaron venymällä valovoimalla. Mutta toki se ratkaisee mitä kuvaa ylipäätään. Se kannattaa huomioida, että tuo 70-200/2.8 on tosi painava putki, oma haba ei kyllä kestäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä liikkuu, mutta mä haluun kamerakamani tuliterinä, joten käytetyt ei tuu kyseeseen. Mä taas en oo missään vaiheessa miettinyt tuota 24-105 putkea, sillä siinä on ihan turhaa noita lyhyitä millejä, joita en tarvitse. Ja jatkoa ajatellen, että kun joskus myöhemmin hankin täyden kennon rungon, niin sitten tuo 70-200mm f/2.8 on just hyvä, kun sille hankkii kaveriksi vielä 24-70mm putken, niin mitään millejä ei mene päällekäin. Painoahan tuolla putkella on reippaasti, kamera+putki olisi himppasen yli pari kiloa ja jos ajattelin salamaakin käyttää kotona, niin siihen vielä muutama sata grammaa päälle. Mutta eikös se haba kasva kunhan vaan ahkerasti sitten kuvailee tuollaisella mötikällä..? ;D

   Poista
 9. Hienoja lahjoja! Onpa objektiivilla hintaa... :D Näkyy varmasti myös kuvien laadussa! :)

  Mie punnitsen kisut tavallisella vaa'alla niin, että kisu on sylissäni. Sitten menen vaa'alle yksinään ja miinustan erotuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta kuitenkin, mitä jos tuota ei tulekaan käytettyä hirveästi kotona, tulee aika paljon hintaa pelkälle kissanäyttelylinssille.. :D Toinen vaihtoehto on Canon EF 100mm f/2.8 L IS USM Macro, sen saisi yli puolet halvemmalla kuin tuon, ja catza.netin Heikki Siltala on ottanut sillä paljon upeita kuvia.. Tessa taas käyttää tuota postauksessa mainitsemaani putkea myös erinomaisin tuloksin.. Hankala päätös!

   Poista
 10. Paljon onnea! Kauhistelin keittiö vaa'an hintaa, meillä on semmonen kymmenen euron.. Mieskin tuolta huuteli ettei mulle noin kallista vaakaa ikinä ostaisi :'D Meillä punnitaan myös pojat silleen että ovat meidän sylissä ja aina saatu samoja tuloksia mitä eläinlääkäritkin niiden vaaoilla!

  Hhuh miten kallis objektiivi, mutta kotikäyttöön ehkä liian paljon millejä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, siis onks teillä kans tommonen digitaalinen? Kaikki mitä mä kattelin oli suurin piirtein tuota hintaluokkaa, en nähnyt edes mitään halvempia! :o

   Mä taas nimenomaan kaipaisin vähän välimatkaa kameran ja kissan väliin, joten siinä millit tulis tarpeeseen. Ja eihän sillä pisimmällä polttovälillä tietty tarvii koko ajan kuvata, uskon että 70-100mm on kotona vielä ihan käyttökelponen, ja loput millit sitten vaikka kissanäyttelyssä käyttöön..

   Poista
  2. Clas ohlsonista saa 15eurolla semmosen digitaalisen mikä mittaa 5kiloon asti, mut eipä se teille ois vaikuttanut kun halusit tommosen missä voi punnita Jadeakin :3

   Poista
 11. Hyödyllisiä lahjoja! Meillä kissat punnitaan suurpiirteisesti "ihmispuntarilla", pysyvät kiltisti mittauksen ajan paikallaan. :)

  VastaaPoista
 12. Mulla on Sigman 70-200mm f/2.8 HSM (http://www.rajalacamera.fi/sigma-eos-70-200-2-8-ex-os-dg-hsm-objekt.html). Täydellinen putki koirakuvaukseen ja menisi varmasti kissanäyttelyissäkin, mutta en voisi kuvitellakaan kuvaavani tolla sisätiloissa. Edes äitini isossa omakotitalossa! Jo 50mm f/1.4 tuntuu välillä ahtaalta ja haaveilen 35 millisestä juuri kissakuvausta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuvaan todella paljon 50mm polttovälillä.. Eihän toi tietystikään yleisobjektiiviksi käy, mutta välillä sitä toivoisi tosiaan että sen kuvan saisi salakavalasti niin ettei tarvitsisi nousta sohvalta ja mentävä lähemmäksi kissaa, jolloin kissat huomaavat että niitä vahditaan ja lopettavat puuhailun siihen..

   Poista
 13. Mukavia lahjoja! Mä kyllä sanoisin että 70-200 on sisätiloissa liian pitkä, musta tuo 50mm tuntuu jo ihan tarpeeksi pitkältä. :D Jos mulla olisi rahaa uuteen putkeen, ostaisin tuon Canonin 24-70/2.8 kakkulan!

  Meillä punnitaan kissat henkilövaa'alla, käsiohjauksella jokainen istahtaa mielellään vaa'alle, kunhan lopuksi saa myös palkkion. :D Tomu on niin innoissaan punnitsemisesta että ei meinaa antaa muille vuoroa ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yleisobjektiivina (Sigma 17-50 f/2.8) täysin mun tarpeisiin ja vaatimuksiin sopiva putki, joten en koe että tuo 24-70 olisi hyödyksi tässä tilanteessa, varsinkaan croppikennon kanssa. Mutta sitten kun hankin täyskennon, niin ehdottomasti ostan tuon linssin!

   Poista