torstai 25. helmikuuta 2016

Leluostoksilla

Tuli sitten käytyä vähän ostoksilla. Kai tätä voisi pitää vähän niin kuin yhdistettynä  (myöhäisenä) joulu- ja synttärilahjana itseltä itselleni, kun lelulla oli sen verran hintaa! Kävin siis kotiuttamassa Rajalasta uuden objektiivin kissanäyttelykuvausta varten. Täytyy kyllä sanoa että olisin hankkinut obiskan mieluiten muualta edullisemmin, mutta kun halusin putken varmasti ensi viikon viikonlopuksi, joten oli pakko käydä kivijalkakaupassa.

Aikaisemmin puhuin blogissa haaveilevani Canon 70-200mm f/2.8 L IS II USM -putkijötkäleestä, mutta tulin lopulta toisiin aatoksiin ja valitsin kevyemmän ja edullisemman kiinteän obiskan. Kyllä tuo 70-200mm edelleen himottaa, mutta ehkä hankin sen sitten joskus myöhemmin, kun oon saanut kasvatettua habaa kunnolla salilla..! ;D

Untitled
Tämä kuva oli ennen muokkausta käytännössä musta..

Uusi hankintani on Canon 100mm f/2.8 L IS USM Macro. Tein lopullisen päätöksen, kun huomasin Petri Jaakkolan kuvanneen kyseisellä putkella ja 60D:llä upeita kuvia kissanäyttelyissä, esimerkkikuvia vaikkapa tässä kansiossa. Askolan näyttelyn jälkeen nähdään, miten mä onnistun 70D+100 2.8L-kombon kanssa!

Tärkeimpiä ominaisuuksia

hyvä valovoima
L-sarjan kuvanlaatu
4 valotusaskeleen hybridikuvanvakain
rengasmallinen ultraäänimoottori suorittaa tarkennuksen nopeasti ja äänettömästi
tarkennuksen rajoitin nopeuttaa tarkentamista entisestään

Tarkoitus olisi nyt siis alkaa kiertelemään kissanäyttelyitä enemmänkin, myös ilman kissaa. En usko että jaksan Viktorin kanssa käydä paljoakaan ulkomailla, joten Viktorilla ei siten ole ihan hirveästi näyttelyitä enää jäljellä.. Mutta nyt kun on kunnon vehkeet niin tuleepahan silti käytyä näyttelyitä kiertämässä kameran kanssa!

Tässä vielä testikuvia omista kissoista. Kuvat otettu ilman salamaa, mutta jossain vaiheessa pitää vielä testailla millaista jälkeä salaman kanssa tulee.

Untitled
Untitled
Untitled

14 kommenttia:

 1. Komeita kissoja ja hyviä kuvia. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tervetuloa lukemaan! Käyn kurkkaamassa sinunkin blogin! :)

   Poista
 2. Nättejä kuvia jälleen kerran. Onnea hankinnasta, kyllä mäkin sitte joskus hankin lisää leluja kun taas antaa pankkitili luvan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Uusien valokuvauskamojen hankinta on ihanaa, mutta pirhana kun ne on aina niin kalliita! :D

   Poista
 3. Pitäis itekkin hankkia parempaa kalustoa... alkaa tympii tuo vanha mikä ollu jo kolmisen vuotta. :D
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis obiska vai? Suosittelen kyllä tuota samaa yleisobjektiivia mikä mullakin on, eli Sigma 17-50mm f/2.8 ja lopun kirjaimet mitkä olikaan :D Se tuottaa erinomaista laatua ottaen huomioon että siltä ei paljoa hintaa löydy.

   Poista
 4. kuvittelin, että kissoille ;)

  Hienoja kuvia, erityisesti tuo Viktorin kuva, pojalla on kyllä ilmeet kuin isällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktorilla on vähän nyrpeä ilme, tosiaan isältä selvästi peritty tuo naaman vääntelyn taito!

   Poista
 5. Vauuuuuuuuuuu, ilman salamaakin tulee jo sellaista jälkeä, etten tohdi kuvitellakaan millaista se on salaman kanssa! Innolla siis niitä ja näytttelykuvia odotellen, olen täällä jo valmiiksi monttu auki odottamassa! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salamalla tulee myös tosi hienoa jälkeä, ehdin jo kokeilla. :) Mäkään en malta odottaan ensi viikonloppua, että pääsen kokeilemaan objektiivia tositoimissa!

   Poista
 6. Vau, makrolla turkki piirtyy todella ihanasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitit tuota silmäkuvaa, niin joo! Vielä parempi silmäkuva löytyy blogin facebookin puolelta, sekä Hugosta että Viktorista. :)

   Poista
 7. Oih, oon kateellinen! Haaveilen just tuosta putkesta, että sais kesällä makroilla luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itekin tän viikonlopun jälkeen vielä entistäkin tyytyväisempi tohon putkeen, tuli hyviä kuvia kissanäyttelystä, vaikka itse sanonkin.. :D

   Poista