lauantai 20. helmikuuta 2016

Namipalloa pitkästä aikaa

Havahduin tänään siihen, että kaikki kolme kissaa ovat makoilleet koko päivän pitkin pituuttaan erinäisillä pehmeillä alustoilla. Enpä mäkään kyllä ole jaksanut kissoja paljoa tällä viikolla leikitellä, kun flunssan kourissa olen itsekin viettänyt suurimman osan ajastani sohvankulmassa. Keksin kuitenkin helpon tavan, jolla saan kissoihin vähän virtaa, eli nameja namipalloon ja pallo pyörimään lattialle. Itse voikin sen jälkeen palata sohvalle, tosin heti kun löysin mukavan asennon tuli mieleen, että voisihan namipallosta ottaa vähän materiaalia blogiinkin, joten eikun puhelin käteen ja kuvaamaan videota!


Viktor ei ollut yhtään jyvällä siitä, mitä tuolle pallolle pitäisi tehdä. Jade ja Hugo olivat päällepäsmäreinä, ja Viktor sai vain pari herkkua varkain tai jos autoin sitä. Pitää muistaa tästä lähin käyttää namipalloa useammin, kun Jade ja Hugo siitä niin tykkäävät!

Untitled

Löytyykö teiltä namipalloja?

28 kommenttia:

 1. Meiltä löytyy tuo samainen namipallo, mutta sen käyttö on vaan viimeaikoina jäänyt. Kisu ei nimittäin tajua pyörittää palloa, vaan kalastaa herkut aukosta. Kiinnostus palloon loppuu heti, kun keskiosassa näkyvillä olevat namit loppuvat. Olisko sulla mitään vinkkejä, miten ton höpsön sais tajuamaan pyörittämisen?

  Oon jo pitkän aikaa seuraillut blogiasi, se on aivan ihana ja inspiroiva. Kiitos sinulle siitä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut näyttää itse kissalle, että palloa voi pyörittää? Mitä jos säädät aukon niin suureksi, että herkut tulevat todella helposti pallosta ulos, jolloin kissa innostuisi siitä enemmän? Kun kissa on sitten tajunnut homman nimen niin pienentäisi aukkoa niin, että pitäisi nähdä vähän enemmän vaivaa saadakseen pallosta herkkuja ulos.

   Kiva että tykkäät blogista! :) Ihanaa saada tällaisia kommentteja, varsinkin nyt kun on vähän inspiraation puutetta..

   Poista
 2. Meiltä löytyy jopa 3 raksupalloa :D Paras on Catit aktivointipallo, koska se on tarpeeksi iso, pallossa oleva spiraali jakaa raksut tasaisesti pallossa (pyörii hyvin täytenäkin), isohko täyttö/peli aukko jota pystyy säätämään joten pieniäkin raksuja voi käyttää ilman että niitä putoaa paljon kerralla. Sitten löytyy saman tyylinen Snackball zooplussalta tilattuna mutta se on ihan liian pieni eli turha ostos :/ ja kolmas on citymarketista ostettu Best Friend Toys Snacky kissan lelu. Ihan ok pallo, toimii parhaiten kun raksuja on alle puoli palloa.
  Pallot ovatkin jääneet vähälle käytölle kun ostin viime vuonna pari muuta aktivointipeliä :) pitääkin vaihteeksi kaivaa Catitin pallo esiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kaksi namipalloa, mutta se toinen on sellainen mikä on vain pallo jossa on reikä, eikä siinä ole mitään säätömahdollisuuksia, joten se on todella helppo namipalloksi. Olen katsellut noita Catit-namipalloja, mutten ole kuitenkaan hankkinut kun tämä tässä postauksessa esiintynyt pallo on ollut niin toimiva. Tässäkin on siis säätömahdollisuus ja täyttökin on helppoa, kun tuon pinkin kenskiosan saa kierrettyä pois pallosta.

   Poista
 3. Ihanat ♥ Namipallo on tosiaan mahtava silloin kun kisuille pitäisi keksiä tekemistä, mutta itse ei jaksaisi lähteä aktivoimaan. :D Täältä löytyy punainen pallo, jonka käytössä Haiku on mestari. Raku on kuin Viktor, ei ymmärrä ideaa. Se seuraa Haikua ja napsii niitä nameja, mitkä jostain syystä ovat päässeet tippumaan Haikun huomaamatta. Noraa taasen ei pallo suuremmin kiinnosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ehkä Viktor ja Raku on niitä kaikista fiksuimpia, antavat muiden tehdä työt..? ;D

   Poista
 4. Raksupallo! Saahaan tuo joskus kun ihminen lähtee töi-paikkaan. Mutta useemmin kyllä saadaan DogTurbo. Kumpikin on hyvii, mutta Doggia osaa vain toinen käyttää (neito!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei mitään muita aktivointilautoja sun muita pelejä ole, vain tämä namipallo. Joskus tosin tein kissoille itse aktivointipelin wc-paperirullista, mutta Jade käytti sen kanssa mieluimmin raakaa voimaa kuin älliä, enkä sitten jaksanut enää korjata sitä.. :D

   Poista
 5. Meillä on tuo sama pallo ja pari pienempää, joissa on vain se yksi reikä. Pitääkin kaivaa tuo esiin, ei ole pitkään aikaan ollut käytössä. Meillä Olga on mestari ja Sofi katselee sivusta simmut pyöreinä ;)
  Oli niin hellyyttävää, kun Viktor tuli mamin luo: "mami, mä en saa yhtään namia, noi syö kaikki!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä Viktor oli niin hellyyttävä, kun katsoi muhun päin ihan ihmeissään että miten ne namit oikein ilmestyy pallon sisältä.. :D

   Poista
 6. Meillä on tuollainen jossakin. Kisut eivät vain ole tajunneet sen ideaa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vaan jättää pallo lattialle, ehkä se jossain vaiheessa alkaa kiinnostaa! :)

   Poista
 7. Meiltäkin löytyy namipallo. Yleensä se on silloin käytössä, kun Tiitus jää yksin näyttelypäiväksi kotiin ja sille pitää jättää raksuja. Usein kuitenkin Tiitus ei jätä palloa myöhemmäksi, vaan sitä mennään kierittelemään heti lattialle laskun jälkeen. Leelan taktiikka pallon kanssa on se, että neiti antaa Tiituksen hoitaa pyörittelyn ja tulee nappaamaan raksut Tiituksen nenän edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo oli alussa myös sellainen että se antoi Jaden pyöritellä palloa ja metsästi herkkuja lattialta, mutta pian sekin oppi itse pyörittämään palloa. Ja nyt parivaljakko pyörittelee palloa kilpaa.. :D

   Poista
 8. Meillä on tuo samanlainen pallo plus ostin toisen vähän pienempireikäisen lisäksi kun tuosta tuli kaikki namit samantien ulos, ja kisu tykkää kyllä kovasti : D Aika kauan tosin aluksi meni Maisalla tajuta pallon idea :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tästä voi tulla kaikki namit ulos, mun mielestä tuo on just hyvä pallo kun sen reiän saa hyvin säädettyä kaikenkokoisille nameille! :o

   Poista
  2. Miten tosta muka sitä reiän kokoa säädetään :o Joko on eri pallo tai sit multa on pahasti jäänyt jotain huomaamatta :--D Oon nimittäin aika paljon yrittänyt tota tutkia ja saada säädettyä.

   Poista
  3. Kun kierrät sen keskiosan pois, niin siellä on semmonen metallinen rinkula, jota kääntämällä voi säätää sen aukon kokoa. :)

   Poista
  4. Oho, kappas : ) Niin harvoin on tuota palloa tarvinut availla niin jäänyt huomaamatta toi : D

   Poista
  5. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan? :D

   Poista
 9. Meillä on yksi namipallo, mutta se on jossain Penan jemmassa ollu jo pitkään. Meillä on täällä joku sellanen paikka mihin tavarat menee piiloon kun käännän selkäni enkä mä löydä niitä mitenkään. Sitte yhtäkkiä jonain päivänä se kadoksissa ollu tavara ilmestyy jostain keskelle lattiaa ihan ku ois aina ollu siinä. Edes imuroidessa ja huonekaluja siirtäessä Penan jemmaan kadonneet tavarat ei tuu esiin. :)
  Ihana Viktor anelee nameja helpommasta paikasta kun pallon idea ei ihan aukee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kadonneet (pienet) tavarat löytyy yleensä sohvan alta.. :D

   Poista
 10. Joo, mutta ei siinä ikinä mitään nameja oo, ainoostaan ruokaa. Eikä kukaan muu kuin minä osaa sitä käyttää. -Kajsa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eiks se oo sit Kajsa hyvä, jos sä osaat vaan sitä käyttää niin muut ei saa niitä ruokia sieltä sisältä? T. Jade

   Poista
 11. On meillä, Rasmus ei vaan tajunnut jutun jujua vaikka yritin kovasti sille näyttää.. annettiin se sitten veljeni kissalle, en tiedä onko siellä ollut käytössä. Ihanat nuo Jaden villapöksyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaden villapöksyt on kyllä kieltämättä aika ihanat! :D Pitäis vaan ehkä harjailla niitä enemmän, mutta neiti ei vaan tykkää siitä ollenkaan..

   Poista
 12. Meiltäkin löytyy kaksi kappaletta namipalloja! :) Ovat tosi ahkerassa käytössä meillä ja kissat niitä pyörittelee tosi taidokkaasti. Jopa niin taidokkaasti, että olen harkinnut tässä hankkivani Nina Ottossonin catpyramidia, jotta tulisi vähän vaihtelevuutta tuon pyörittelynkin rinnalle. :D Hyvin näyttää teilläkin pallo pyörivän! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo jotenkin innostunut tosta catpyramidista.. Siinä ei ilmeisesti voi säätää sitä reiän kokoakaan?

   Poista