torstai 18. helmikuuta 2016

Suuri kissatemppukirja

Sain Art Houselta blogissa esiteltäväksi Elina Väyrysen uutuuskirjan Suuri kissatemppukirja.

IMG_4033

Olen lukenut myös Elina Väyrysen edellisen kirjan nimeltä Kissan aktivointi. Tämä uusi kirja on selvästi laajempi teos, sillä se käsittelee myös hyödyllisten taitojen ja tapojen opetteluun liittyviä vinkkejä ja muita aktivointitapoja. Uusia temppuja kirjassa ei muistaakseni kovinkaan montaa ole.

Untitled
Hugo näyttää, miten leikitään mangustia. Huomatkaa Hugon vakava temppuilme!

Tehän tiedätte, että ollaan Hugon kanssa temppuiltu, mutta viime aikoina temppuilu on jäänyt, lähinnä temppuideoiden puutteen vuoksi. Viktorinkin koulutus on alkanut, mutta sen kanssa temppuilu on ollut hyvin katkonaista kun se on semmoinen hössöttäjä enkä oikeen jaksa sitä. Ehkä pitäisi vaan sinnikkäästi yrittää, jospa se siitä helpottuisi. Tästä kirjasta saadaan toivottavasti hyviä ideoita niin, että saadaan temppuiluinto taas syttymään!

Ollaan aloitettu harjoittelemaan Hugon (ja vähän myös Viktorinkin kanssa) paikallaan pysymistä, joka on viikaripojille aika vaikea tehtävä. Kaiken lisäksi olen opettanut sitä pyödän päällä. Hugo on tottunut tekemään kaikki temppunsa lattialla niin, että mä istun sen edessä, joten Hugo on todella vaikea saada tekemään yhtään mitään temppuja missään muussa tilanteessa. Ajattelin kuitenkin nyt yrittää, jotta yhteiskuvien saaminen pojista helpottuisi. Yhteistemppujen opettaminen pojille voisi olla myös kivaa, esim. poikien ylävitonen tai pusu. Mutta ensin tosiaan pitäisi saada Viktorin koulutus kunnolla aloitettua.

Mangustiasento ja pussaaminen ovat ehdottomasti Hugon lempitemppuja.

Mikä teidän kissojen lempitemppu on?

26 kommenttia:

 1. Meillä ei kyllä Ninni viitsi opetella mitään temppuja :') en ymmärrä miten kissan saa pysymään paikoillaan, ehkä pitäisi tutustua tähän kirjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallisten kissojen kanssa on varmasti helpompaa tuo paikoillaan pysymisen opettaminen, mutta kun nää meidän pojat on tämmösiä duracell-pupuja niin se on astetta haastavampaa! :D

   Poista
 2. Oi, mangusti asento ja pussaaminen. ♥ Meillä ei osata tehdä temppuja yhteistyössä, ainoastaan omaehtoisesti, silloin kuin huvittaa. Kuten ovien avaamiset tai hypyt tai hellyttävät asennot. Yhteistemput vasta olisivatkin kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellyttävät asennot ♥ Meilläkin osataan tehdä niitä aivan omaehtoisesti!

   Poista
 3. High five on minun lemppari. Tai sitten seisominen (saan herkun kun kurottaudun). Mutta odottaminen on kaikkein tylsin temppu. Höh! En tahdo istua paikallani ja odottaa! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottaminen on tavattoman vaikeaa, varsinkin kun nenun edessä olisi herkkupala!

   Poista
 4. Hain kirjastosta tuon kirjan ja jo ihan alussa sain nauraa, ei muka kissat kuolaa... :) Ihan pätevän olonen opus kyllä, mutta temppuinnottomat kissat ei usko, että kirjassa sanotaan, että pikkuhiljaa vois temput onnistua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä ei pojat innostu tempuista. Meillä Jade taas on semmonen että se on liian innokas tekemään temppuja, se kun ei jaksa ollenkaan odottaa vaan tekee kaikki tietämänsä temput peräjälkeen ennen kuin ehdin palkita sitä siitä ensimmäisestä oikeasta tempusta.. :D

   Poista
 5. Ruokakuppi tyhjäksi salamavauhtia! Mun lempparitemppu!

  VastaaPoista
 6. Ella tykkää "kahden tassun vilkutuksesta mangustiasennossa", vai miten sen paremmin kuvailisi. :D Onnin lemppari on ylävitonen ja Ruskan kanssa alustetaan vasta pikkuhiljaa temppuilua - vaatii nimittäin työtä kun kissaa ei kiinnosta ruoka lainkaan, kun on lähes koko elämänsä ollut vapaalla ruokinnalla, joutumatta koskaan tekemään elettäkään sen eteen. Ruskan tulon jälkeen opetin sen itseasiassa pyytämään maukumalla ruokaakin, ja sillä päästiin hieman eteenpäin ruokapalkalle opettelussa - pentujen takia otettiin vaan nyt tosi paljon takapakkia, kun on ollut taas vapaampi ruokinta. Olin alkuun todella huolissani kun tosiaan kissa oli täysin passiivinen ruokaa kohtaan - kehitystä on onneksi tapahtunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti haastavaa kouluttaa kissaa, jota ei herkut niin kiinnosta!

   Poista
 7. Voi noita poikia :D Sana vakava on muuten se mikä niiden ilmettä yleisestikin kuvaa. Jotenkin hauskaa kun eivät varmasti vakavia poikia kuitenkaan ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät todellakaan ole vakavia! En sitten tiedä miten saan otettua usein sellaisia kuvia missä pojat on niin vakavina.. Tosin kun selasin blogia taaksepäin niin kyllä siellä tasaisesti oli niitäkin kuvia, joissa ei ole vakavaa ilmettä! :)

   Poista
 8. Mä tykkään tosi paljon blogistasi! Olisi kiva, jos joku päivä kirjottaisit pidemmän postauksen, niitäkin on kiva lukea silloin tällöin. Kivoja kuvia muuten! :)http://parikarvakorvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Millaisia pidempiä postauksia tarkoitat, ihan arkipostauksia vai asiapostauksia? Mä oon vähän huono kirjoittamaan, joten postaukset on yleensä lyhyehköjä..

   Poista
  2. No olis kiva lukea suht pitkiä asipostauksia. Miusta sä kirjotat hyvin! :)

   Poista
  3. Pitää katsella, jos tulisi mieleen joku hyvä postausidea josta saisi vähän enemmänkin tekstiä aikaiseksi! :)

   Poista
 9. Tuo kirja on kyllä kiinnostava ja olen aloittanut sitä myös lukemaan. Ehkä kohtapuolin ryhdymme harjoittelemaan, edes sitä istumista.

  Hugolla ja Viktorilla on kyllä molemmilla ihanat ilmeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istuminen on helppo temppu, ellei kissa sitten istu aina muutenkin.. Mun piti opettaa Hugolle ensin maahanmeno, koska se istuu normaalisti koko ajan, joten en voinut olla varma, ymmärtääkö se istu-tempun vai ei ellei se ensin ollut maahan-asennossa! :D

   Poista
 10. Yhteisylävitonen voisi olla tosi hieno! :D Mie uskon, ettei meillä yhteistemput tule onnistumaan. Ehkä pusu, mutta Noralla on läimäytystassu herkässä, joten ylävitonen voi olla vähän, hmmm. :D

  Mie olen nyt kovasti innostunut temppuilusta, töiden jälkeen sitä jaksaa paremmin keskittyä temppuiluun kuin vauhtia vaativiin leikkeihin. Tänä viikonloppuna laitankin Noran pari uutta temppua esille, molemmat otettu tuosta kirjasta. :)

  Noran lempitemppuja on kieriminen, ympyrä ja hyppy olkapäälle. Rakulla on kymppi ja Haikulla huido.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi pojat tulevat hyvin juttuun kaikissa tilanteissa, joten sen suhteen ei ole ongelmaa.

   Meidän Hugo tekee ympyrää (siis että pyörähtää paikallaan, meillä sitä kutsutaan pyörimiseksi) joskus silloin kun Hugo ei tiedä, mitä mä pyydän siltä, kun sen tempun käsimerkki on vähän epämääräinen..

   Poista
 11. Millai oot opettanu tota magnusti temppuu? :) Ois kiva yrittää opettaa toi meijänki kissalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin herkkua sen nenän yläpuolella, mut ei kuitenkaan liian ylhäällä ettei takapuoli nouse maasta.

   Poista
 12. Mä en ole oikein ehtinyt treenailla viime aikoina, joka on kauhean harmi kun etenkin Tomulla ja Kiiralla sitä energiaa temppuiluun riittäisi. Eemelin lempitemppu on olkapäälle hyppääminen, Kiiran vilkutus ja Tomun talouspaperirullan kaataminen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että mikin oon viime aikoina aika huonosti temppuillu Hugon kanssa.. :/ Pitää yrittää skarpata!

   Poista