tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kevään ensimmäinen

Viime sunnuntaina kävimme Jaden kanssa ensimmäistä kertaa ulkona tälle keväälle. Samalla saatiin korkattua uudet valjaat. Tällä kertaa Jaden Vänttiset on keltaiset ja kokoa M/L, eli kaulalenkki on pikkasen suurempi. Aiemmin Jaden valjaat oli koossa M/M, jolloin  kaulalenkki jäi aavistuksen kireälle. Viktorkin sai valjaat, mutta niiden kaulalenkki oli liian pieni, joten ne vaihdetaan vielä isompiin. Viktorin valjailla nyt ei mikään kiire ole, kun poitsu ei varmastikaan vielä viihtyisi ulkona kovinkaan hyvin kun ilmat on vielä kuitenkin suht vilpoisat. Jade viihtyi ulkona erittäin hyvin kylmästä tuulesta huolimatta. Neitokainen ei olisi millään malttanut lähteä sisään. Varautukaa kuvatulvaan!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled Untitled
UntitledUntitled
Untitled
UntitledUntitled

Huomasitteko, että Jaden uudet valjaat mätsäävät neidin silmien väriin täydellisesti?

30 kommenttia:

 1. Jade on todella kaunis. Selvästi parhaimmillaan ulkona luonnonollisessa valossa. Upea kissa.

  VastaaPoista
 2. miten noiden vänttisen valjaiden koot katsotaan? mulla on eri vänttiset ja haluaisin tollaset missä kaulalenkki + kainalosta yks lukko. nykyset valjaat on kaulalenkissä sekä kainalossa lukot.

  itsellä on todella pienikokoinen kissa (kesällä täyttää kuitenkin kaksi vuotta), pentuvaljaat liian pienet, mutta aikuisten valjaat vähän liian isot :D joten mistä tiedän lähteä hakemaan oikeankokoiset, kun en viitsi useampaan kertaa ostaa väärät kun hintaluokka kuintenkin sen 20e paikkeilla. vai voiko lemmikkikauppaan viedä kissankin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita suoraan viestiä valjaiden tekijälle eli Arjalle, esim. Facebookissa tai kotisivujen kautta s-postia. Valjaiden tekoa helpottaa, kun kerrot vähän kissan "speksejä", eli sukupuoli, ikä, paino ja rinnanympärys (heti siitä etujalkojen takaa, mihin tuon vatsaremmin pitäisi asettua).

   Kyllähän eläinkauppaan voi viedä kissankin, kun siellä koiriakin käy. :D

   Poista
  2. ai voi vai :D kehtaisko sitä sitten kokeilla, en ole kuitenkaan koskaan nähnyt kuullut siellä kissoja olevan :D

   Poista
  3. En tiedä onko tää nyt ihan turha neuvo, mutta siis valjaat kannattaa sitten kissalla olla päällä! :D

   Poista
 3. Jade on niin luotu tämmösiin metsähenkisiin kuviin! <3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäkissa on luotu metsäympäristöön, tosin ei vapaasti ulkoilemaan vaan valjaissa. ;)

   Poista
 4. On sinulla ollut ihana ulkoilu Jade! Keväisellä pihalla on niin kiva liikkua! Teillä jo nurmikkokin vihertää.. meillä ei vielä. - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja mä löysin tommosen pienen ruohotupon, josta maiskuttelin kevään ensimmäiset ruohot! Ykää ei oo kyllä vielä tullu.. -Jade

   Poista
 5. Pirteän väriset valjaat! Jade varmaan tykkäsi olla pitkästä aikaa ulkona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsi todellakin! Pitää katsoa, jos mentäisi vähän pidemmälle ulkoilemaan viikonloppuna, kun on luvattu ihan kivaa säätäkin. :)

   Poista
 6. Ihanat valjaat! Pitäis tilata Damonille samanlaiset, kun sen vanhat Vänttiset on liian pienet. Oon nyt käyttänyt jotain vanhoja säädettäviä markettivaljaita, mutta ne on ihan hirveän epäkäytännölliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, normit valjaat on vaivalloiset kahtine lukkoineen, Vänttiset on parhaat!

   Poista
 7. Ihanasti näkyy tuulenpuuskat Jaden turkissa!

  VastaaPoista
 8. Millaisia valjaita teidän abyillä käytetään? Olen pohtinut meidän simskulle vänttisiä, mutta olen kuullut paljon huonoa. Että nämä sirorakenteisemmat kissat (simskut, itikset, abyt jne.) luikahtaisivat liiankin helposti vänttisistä ja hyvää kokoa niiden pitkille rungoille ei löytyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis tällähän hetkellä meidän abyilla ei ole vielä sopivia valjaita, mutta kohta toivottavasti on, kun saadaan uudet noiden Viktorille tilattujen liian pienten valjaiden tilalle. Oikeankokoiset Vänttiset sopii myös itämaistyyppisille kissoille, mutta silloin pitää tilata mittatilauksena, sillä kaularemmistä joudutaan tekemään yleensä isompi kuin vatsaremmistä (+lukko asetetaan hieman eri kohtaan, ettei se paina kainalossa). Valjaiden pitää olla kunnolla napakasti kiinni, jolloin kissa ei saa ujutettua etujalkoja vatsaremmin ali!

   Poista
  2. Meidän pitäisi myös hommata valjaat että päästään ulkoilemaan. Tähän asti tuo poikien kasvuvauhti on ollut sellaista että kovin kauaa ei yksi koko olisi sopinut. Talosta löytyy kyllä vanhat valjaat joilla harjoitella, toisaalta kasvuvauhti on jo hidastunut eli näillä mitoilla tilatuilla valjailla voisi jonkin aikaa jo pärjätäkin.

   Poista
  3. Viktorillekin hankittiin vasta nyt uudet valjaat, kun se ei enää merkittävästi kasva. Viime kesänä meillä oli lainavaljaat, ja kylmillä säillä Viktor ei käy ulkona joten nyt oli juuri oikea aika hankkia uudet valjaat!

   Poista
 9. Oi Jade kun olet niin kaunis! Näyttää siltä, että oikein esiinnyt näissä ulkoilukuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaden häntä näyttää jotenkin erityisen pitkältä ja tuuhealta näissä kuvissa.. Kun esittelin kuvia työkavereille, niin häntä sai paljon ihastelua osakseen! :D

   Poista
 10. Aaah, kadehdittava pörröturkki! <3

  VastaaPoista
 11. Jade on kyllä todella upea! Meillä kissoja ei saisi ulos pakollakaan, parvekkeeseenkin tottumiseen meni aika pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jadellakin kesti ehkä parisen vuotta tottua kaupungissa ulkoiluun. Nyt se tykkää kovasti ulkoilla ja näyttää todella nauttivan siitä, se on vähän niin kuin Jaden juttu, kun pojat ei ihan niin innostuneita ulkoilusta ole (Viktor vain silloin, kun on ihan oikeasti lämmin, Hugo ei koskaan).

   Poista
 12. Valjaiden väri sopii hienosti sävy sävyyn jaden silmiin. Neidillä on kyllä upean näköinen turkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaden turkki on nyt tosiaan hyvässä kunnossa, vaikka aina se ei sitä todellakaan ole! :D

   Poista
 13. Kaunis Jade ja ihanat ulkoilukuvat ♥ Innostuisipa Haikukin taas ulkoilemaan. Pitääköhän se nyt viimein tänä vuonna ottaa projektiksi hankkia Vänttiset testiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan Vänttisten testaamista! Nyt on Viktorillakin uudet sopivat valjaat, joten pitää varmaan viikonloppuna käydä senkin kanssa ulkoilemassa ensimmäistä kertaa tälle keväälle. :)

   Poista