sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Liikaa energiaa

Viktor on ollut viime aikoina, tai oikeastaan koko kesän ja kevään ajan erittäin rasittava. Syypäänä on valon määrän lisäännyttyä alkanut voimakas kollittelu. Viktor ei onneksi kuitenkaan merkkaile, mutta se huutaa senkin edestä. Hugokaan ei tainnut näin paljoa huutaa. Hugo kaiken lisäksi saattoi jopa uskoa jos sille vähän ärähti että lopettaa sen huudon, mutta Viktor on sellainen luupää ettei se usko yhtään mitään ja lisää vaan volyymia.

Untitled

Huutamisen lisäksi Viktorilla on paljon patoutunutta energiaa, mitä ei meinaa saada millään purettua. Itse se yrittää leikittää itseään kaikella mahdollisella, oman hännän jahtaustakin ollaan nähty monesti tälle kesää. Mikään määrä leikkiä ei riitä Viktorin väsytykseen, se leikkisi todennäköisesti itsensä hengiltä jos vain ihminen leikkisi sinne asti. Ja siihenhän ei menisi kovinkaan kauaa kun ottaa huomioon hiostavat säät.

Hugokaan ei enää suostu pojan kanssa painimaan. Kollittelu on valitettavasti tulehduttanut isän ja pojan välit. Jopa Jade ja Viktor ovat nyt paremmissa väleissä kuin Hugo ja Viktor, ihan käsittämätöntä. Jade on myös alkanut pomotella Hugoa, joka ei enää uskalla sanoa Jadelle vastaan ollenkaan. Eli näiden kahden asemat on muuttuneet aivan päinvastaisiksi. Jade innostuu kurmuuttamaan Hugoa varsinkin sen jälkeen kun Viktor on härnännyt Hugoa. Siinä tilanteessa Hugo pääsee yksin makkariin ja Jade saa olla se, jonka pitää kestää Viktoria.

Untitled

Viikonloppuisin olen usein tehnyt niin, että yöksi otan makkariin Jaden ja Hugon. Esimerkiksi tänä viikonloppuna olen niin tehnyt ja lopputulos oli se, että Viktor huutaa oven takana ja kaapii tassuilla ovea sekä illalla että aamulla. Eikä tämä kestä ihan vähää aikaa, voidaan puhua jopa tunnin yhtäjaksoisesta huudosta!

On ollut tarkoitus kokeilla Viktorille melatoniinia, mutta aina vaan unohdan sen ostaa vaikka apteekissa työskentelen. Sitä käytetään kissoilla rauhoittamaan kollittelua. Toisaalta olen alkanut huomaamaan että Hugokin on iso osa ongelmaa, kun se käy Viktorin kimppuun ihan ilman syytäkin, ja se taas provosoi Viktoria voimakkaasti. Innolla odotan jo syksyä kun valon väärä vähenee ja sen myötä toivottavasti Viktor rauhoittuu..

Videolla kissojen makkarahetki, Viktorin leikkihetki ja maistiainen tämän aamun huutokonsertista à la Viktor.

14 kommenttia:

 1. Melatoniinia! Paljonko sitä uskaltaa antaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan se 5mg, mikä on yllättävän iso annos jos ottaa huomioon että ihmisille menee tuota luokkaa myös. :D Mutta tosiaan vain leikkaamattomille kolleille tämä, muille en lähtisi antamaan.

   Poista
  2. HUH-HUH! Vitosta! MÄ vedän vitosta itse, ja olen välillä jo puolitellutkin tabuja, kun tuntuu että aamulla ei pääse hereille turhan hyvin. :-0

   Poista
  3. Just luin, että jotkut voi tarvita jopa 15mg, se se vasta paljon on! :o

   Poista
  4. Löysin syyn sille, miksi kissoilla käytetään noin isoja annoksia: kissoilla melatoniinin puoliintumisaika on lyhyt eli 15-20min ja sillä on myös huono hyötyosuus suun kautta annosteltuna (=verenkiertoon päätyvä määrä on pieni).

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26323798

   Poista
  5. Tosi outoa ja kiinnostavaa! Aina löytyy uusia juttuja missukoitten sisältä.

   Poista
  6. Aina tosiaan oppii uutta! Mitähän seuraavaksi.. :D

   Poista
 2. Höhh, voi poikaa! Niin ne arvojärjestykset muuttuu, täälläkin Haiku näyttää olevan syrjäytetty peruspomonkin paikalta ja Nora on siirtynyt prinsessasta kuningattareksi. :D Tytöillä tosin vallankaappaus on sujunut hyvissä väleissä.

  Kurjaa kiusamistilannetta teillä. :/ Toivottavasti saatte tavan/tavat kitkettyä pois ja poitsulle morsiamen asap!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ois ikinä uskonut, että tää meidän arvojärjestys menee näin päälaelleen, että Jade voi pompotella Hugoa. :D

   Poista
  2. Mäkin vähän toivoisin, että Ilona löytäisi kuningatarotteensa. Oishan se vaihtelua.

   Poista
 3. Melkoista komentamista ääninauhalla. Viktor selkeesti H-A-L-U-A-A, eikä epäröi osoittaa sitä. Ja voi Hugo-parkaa, kun toiset vaan kurmuuttaa! Jadekin, senkin Brutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktorilla on aina semmonen hyvin vaativa äänensävy. :D Toisaalta Jadella on oikeus kurmuuttaa Hugoa, kun Hugo kiusi Jadea kollitteluillaan aiemmin, eli se maksaa nyt potut pottuina!

   Poista
 4. Luulin, ettei tuota melatoniinia ole mahdollista saada Suomesta lääkitykseksi kollitteluun, niin jostain luin. Mielenkiinnolla odotan miten alkaa tehota, jos sitä annetaan.

  Ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se mikään virallinen käyttöaihe, mutta eläinlääkärit nyt muutenkin harrastaa offlabel käyttöä ihmisten valmisteilla. Kai se vähän riippuu eläinlääkäristäkin, että miten ne uskaltaa noita määräillä. Täällä päin ainakin kissoihin erikoistuneella klinikalla on sitä tarjottu vaihtoehtona ja kyseisestä lähteestä tää munkin tieto on, just luin URKin jäsenlehdestä siitä artikkelin!

   Poista