perjantai 5. elokuuta 2016

Vuosi sitten

Noin vuosi sitten Jade satutti toisen takajalkansa, jonka takia tytsy joutui makkariin eristykseen, jottei hän pääsisi hyppimään liian korkealle ja ärsytä vammaa enempää. Vaiva parantui huonosti, ja jos muistan oikein niin jalan takia Jade oli erityksessä ainakin kaksi kuukautta.

Untitled

Kun jalka parantui ja oli tarkoitus lopettaa eristys, siitä ei tullutkaan mitään kun pojat olivat liian innoissaan aina Jaden nähtyään. Jade stressaantui todella paljon ja se halusi takaisin makkariin turvaan. Jade halusi pitkään olkkarin puolelle vain ruoka-aikoihin, ja heti ruoan syötyään se kaapi ovea ilmaistakseen että haluaa takaisin "omaan huoneeseen".

Järjestely ei siis vaikuttanut haittaavan Jadea, joten jatkettiin sitä Jaden ehdoilla. Joskus sai kärsiä huutavasta kollista makkarin oven takana iltaisin/aamuisin, mutta muuten järjestely ei ollut ollenkaan huono. Pikku hiljaa Jade halusi viettää enemmän aikaa olohuoneen puolella ja sallittiinkin se sille silloin, kun oltiin kotona. Yöksi ja työpäivien ajaksi Jade sai olla makkarissa omassa rauhassaan.

Tänä kesänä miehen kesäloman aikaan heinäkuussa huomasin, että Jade ei pyydä makkariin enää ollenkaan. Yöt nukuttiin ovet auki täysin siivosti ja päivisinkin kisut olivat nätisti kolmistaan. Tänään mulle sitten tuli semmoinen tunne, että voisi kokeilla jättää Jaden vapaaksi asuntoon poikien kanssa. Jännitti tosi paljon minkälainen lopputulos siitä syntyisi!

Kun lopulta tulin kotiin, Jade ja Viktor oli odottamassa mua keittiön pöydällä ja Hugo kömpi jostain nokosiltaan myös paikalle. Harmaata irtokarvaa ei näkynyt missään, joten ilmeisesti olivat olleet ihan sulassa sovussa. Jes!

Vähän ajan päästä kotiutumisestani Viktor alkoi kiusaamaan Jadea ja olin huomaavinani että Jade vaikutti normaalia ahdistuneemmalta kyseisessä tilanteessa. Se voi olla sattumaakin.. En vielä osaa sanoa uskallanko jättää makkari-eristyksen nyt kokonaan pois, mutta ensi viikolla voisi taas kokeilla vaikka parina päivänä.

Untitled
Kaikki kolme äiskän kultaa 

Toivottavasti tilanne edistyisi niin, että vielä joskus voisi jättää kissat täysin luottavaisin mielin kotiin kolmistaan!

4 kommenttia:

 1. Jade on ollut rohkea! Pidän peukkuja, että tavoitteeseeen päästään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eilen ja tänäänkin täällä on oltu nätisti sulassa sovussa. Ehkäpä se tästä alkaa sujumaan! :)

   Poista
 2. Hiljaa hyvä tulee, hyvä Jade! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin meni nätisti viisi tuntia kotona kolmistaan. :)

   Poista