perjantai 9. syyskuuta 2016

Hugon haaste

Facebookissa kerroinkin jo aiemmin tällä viikolla ison uutisen: ilmoitin Hugon näyttelyyn! Mietitte varmaan, että mikähän mielenhäiriö mulle iski kun tommosen tempun menin tekemään. Tässä postauksessa selitän, miten päädyin tähän. Tosin ei sillä että mulla olisi mitään seliteltävää kenellekään, mutta kun mun mielestä on mielenkiintoista nähdä, miten tässä käy ja haluan raportoida siitä teillekin. :)

Untitled

Palataan ensin ajassa taaksepäin, sillä kaikki eivät välttämättä muista miten Hugon edelliset näyttelyt sujuivat. Ensimmäinen näyttely oli heinäkuussa 2013 Kaapelitehtaalla. Siellä meni vielä ihan ok, mutta PetExpossa 2014 Hugo oli aivan kauhuissaan ja kuolasi koko päivän. PetExpon yhteydessä oli mm. lapsimessut eli kiljuvia kakaroita ja muutenkin merkittävästi enemmän porukkaa kuin norminäyttelyssä, joten ihan ymmärrettävää että Hugon hermot ei kestäneet. Eipä kestäneet munkaan hermot, ja sillä saattoi olla myös vaikutusta.

Kastroinnin jälkeen Hugossa on tapahtunut selkeitä muutoksia. Se on selvästi rohkeampi, esimerkiksi se ei luiki piiloon jos joku vieras ihminen tulee kylään. Tiedostan että se on eri asia kuin hallillinen vieraita ihmisiä ja kissoja, mutta kuitenkin. En odota että Hugo olisi näyttelyssä täysin rento, mutta uskon että monikin asia helpottaa sen oloa tällä kertaa. Minkäänlaista menestystä ei myöskään mennä hakemaan, eli huvin vuoksi vaan mennään kokeilemaan.

Untitled

Tuleva näyttely on siis URKin näyttely Siuntiossa, jonne Hugo tulee sunnuntaille (2.10.). Viktor on viikonloppuna molempina päivinä mukana, eli Hugolla on tuttu kaveri mukana. Jos pojat ovat nätisti niin laitan ne samaan häkkiin, mutta jos Viktor alkaa härnäämään niin sitten ei tietenkään. Mukaan otetaan lemmikkirattaat, joissa Hugo saa odotella tuomarin pöydälle pääsyä turvallisesti.

Olen pohtinut asiaa tarkasti ja oivalsin, että moni asia on nyt erilailla verrattuna Hugon edelliseen näyttelyyn. Kuten jo mainitsin niin kastroinnin vaikutuksesta hormonit eivät enää laita Hugon päätä sekaisin ja hermoja kireälle. Mukana olevalla näyttelyt rennosti ottavalla kaverikissalla (Viktor) saattaa myös olla rauhoittava vaikutus. Sen lisäksi mulla on nykyään enemmän kokemusta näyttelyistä ja sen myötä olen rennompi enkä stressaa turhaa. Uskon että varsinkin tällä seikalla on iso merkitys, kun stressi ei siirry omistajasta kissaan! Kodilta tuoksuva Sturdi on myös rauhoittava tekijä, Hugo saa siis käyttää Sturdia ja Viktorille laitetaan verhot. Viimeisenä muttei vähäisempänä seikkana on näyttelyn koko. Kyseinen näyttely ei ole sieltä isommasta päästä, eli vähemmän hulinaa. Pitää myös pyytää että meille varattaisiin häkkipaikka jostain mahdollisimman rauhallisesta paikasta.

Untitled

Näyttely silmällä pitäen olen nyt alkanut totuttamaan Hugoa ulkomaailmaan, sillä Hugo ei ollut lähtenyt kodin ulkopuolelle missään muotoa kastroinnin jälkeen. Kastrointi oli siis tammikuussa, eli kyseessä on erittäin pitkä aika! Nyt ollaan käyty kaksi kertaa ulkoilemassa rattailla ja ollaan kierretty talo ympäri. Yllättävän hyvin on mennyt, olen tosi ylpeä Hugosta. Tässä vähän kuvia ulkoilureissuilta:

Untitled
Untitled
UntitledUntitled
Untitled

Ja jos kuitenkin käy niin ikävästi että Hugo meneekin paniikkiin näyttelyssä, niin senkin varalle on varasuunnitelma tehty. Näyttelystä on mahdollista saada poistumislupa, jos pääassistentti toteaa kissan olevan pakokauhun vallassa. Tämä on siinä mielessä helpottava tieto, että se saa mun olon rennommaksi (ja sitä myötä kissan!), kun tiedän että jos Hugo ei kestä koettelemusta niin sen ei tarvitse koko päivää tuskailla. ♥

Tsemppiä Hugolle? :)

18 kommenttia:

 1. Tsemit Hugolle! Me käytiin meidän Konsta simskun kanssa jonkin verran näyttelyissä pienenä, siihen saakka että olisi pitänyt lähteä ulkomaille. Ei sitä ressukkaa sellaisella reissulla sitten halunnut alkaa stressaamaan, kun on niin herkkä poika. Konsta oli kova suhistelemaan ja muut kissat selvästi ahdisti sitä. Nyt on kuitenkin kans hiipinyt mieleen että jos jonain päivänä vielä kun pojasta on kasvanut niin komea ja reipastunutkin on kovasti! Meidän neiti sympaattinen ja välinpitämätön muun maailman menon suhteen on sitten taas hieman liian keltasilmäinen eikä muutenkaan ehkä ihan missin mitoissa joten on sitten jääneet senkin vuoksi reissut tekemättä... Selvästi tarvisimme kolmannen kissan joka olisi näiden kahden parhaat puolet yhdessä <3 Onneksi ovat just täydelliset perheen jäsenet juuri meille. Mutta pointti siis oli että ymmärrän tilanteesi Hugon kanssa täysin ja siksipä vielä extratsemit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään jaksa raahata Hugoa ulkomaille, en vaikka kuinka tykkäiskin nyt olla näyttelyssä (vaikkei todennäköisesti edelleenkään touhua varsinaisesti rakasta). Mä jo tuskailen valmiiksi sitä kun Viktor pitää viedä ulkomaille, niiiiin iso vaiva. :D

   Poista
 2. Ihana Hugo! Tsemppiä teille näyttelyyn :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä Hugolle, ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks! Sturdi näyttää ainakin olevan Hugon mielestä mieleinen, toivotaan että se on sitä myös näyttelyhallissa.. :)

   Poista
 4. Peukutamme onnistuneen näyttelyreissun puolesta. Jospa rento juniori ja emäntä rohkaisevat Hugoakin rentoutumaan.
  Ihanat kärryilykuvat, Hugo on niin topakkana siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo vaan ihmetteli kaikkea ulkona nimenomaan topakkana vaikkei tosiaan tykkää valjastelusta ollenkaan. Kärryt vaikutti olevan selvästi parempi vaihtoehto ulkoiluun.

   Poista
 5. Tsemppiä näyttelyyn! Eiköhän se suju ihan hyvin, ja sitä paitsi jos ei koskaan kokeile ei voi tietää miten käy. Kastrointi on varmasti rauhoittanut tilannetta, joten tärkeintä on että omistajalla pysyy hermot kurissa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tosiaan järkeilin että omistajan rentoudella on tosi iso merkitys. Ja onneksi mieskin tulee mukaan niin sekin rauhoittaa mua entisestään ja kissoillakin on joku kaveri häkkien luona jos mä huitelen jossain muualla näyttelyhallissa. :)

   Poista
 6. Tsemppiä Hugo! Toivottavasti ei oo jääny traumoja ja menee hyvin.

  Poikakaveri ei innostunut kun kysyin voidaanko hommata Roottorille rattaat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis meillä mies ei suostu tulemaan ulos noiden rattaiden kanssa edes kävelemään niiden vierelle. Kuulemma nolot. :D Mä sanon että superkätsyt, muusta viis!

   Poista
 7. Tsemppiä Hugolle näyttelyyn! Huh, me ymmärretään kyllä hyvin Hugon tuska ja ei ikinä haluttais minnekään halliin kiljuvien lapsien kanssa. Onneksi tuosta on jo pari vuotta aikaa. Jännittävää nähdä, onko Hugo tällä kertaa rohkeampi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin viikon päästä jo selviää, miten äijän käy :D

   Poista
 8. Oijoi! Jänniä uutisia! Kerro ihmeessä kuinka sitten Hugon konsulttidebytointi sijui? :)

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavaa, että pystyt tarjoamaan Hugolle lisäturvaa sturdin ja rattaiden tuomasta tuttujen tuoksujen suojaisasta ympäristöstä! :) Varmasti etenkin rattaat on avainsanana tässä, ei tarvitse olla suojaamattomassa tilassa muiden kisujen ympäröimänä. Toivottavasti nämä kaikki tässä julkaisussa mainitut tekijät tekevät teidän näyttelypäivästä antoisan ja menestyksekkään! :)

  VastaaPoista