keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kunnon kolli

Viktorista on viime aikoina kasvanut kunnon kolli. Keväällä oli jo havaittavissa isottelua ja pissinhaistelua, mutta nyt syksyllä on tullut kuvioihin mouruaminen, merkkailu ja huono ruokahalu. Mä kun ajattelin että tilanne rauhottuisi valon määrän vähetessä, mutta ilmeisesti ei..

Untitled

Vaikein oire näistä on huono ruokahalu. Olen kokeillut vaikka mitä kikkakolmosia, mutta mikään ei tunnu poitsulle kelpaavan. Kesällä saatiin jo näyttelyissä tuomarilta noottia Viktorin niukasta olemuksesta ja sama tilanne tulee varmaankin olemaan myös URKin tulevassa näyttelyssä lokakuun alussa. Viktor syö noin kolmasosan/puolet normaalista ruokamäärästään tällä hetkellä. Hugon kanssahan me siirryttiin samanlaisessa tilanteessa märkäruokiin, mutta kun Viktor ei suostu niitäkään syömään. Hankala tilanne siis! Kuivatut herkut menee aikas hyvin pelkilleen (ruuan päällä niihin ei kosketa), mietinkin että pitääkö ostaa semmoinen iso purkki Thriveä ja antaa siitä kourallinen päivässä..

Merkkailu ei ole vielä äitynyt sietämättömäksi, mutta eipä se ikinä mitään herkkua ole. Tähän mennessä Viktor on merkannut yhden säilytyslaatikon kaksi kertaa, miehen urheilukassin, yhden mun kangaskasseista, kiipeilypuun tuulenpesän ja laiskanlinnassa olleen tyynyn. Muita paikkoja ei ole ainakaan tiedossa.

Untitled
Pojat on tässä kuussa viihtyneet näinkin lähekkäin.

Tälläkin hetkellä Viktor tohisee makkarissa yksikseen, hurisee ja mouruaa ja kulkee nenä maata viistäen. Ja auta armias jos Jade on käynyt pissillä, sitten se riemu vasta repeää! Jaden perässä haistellaan kaikki paikat typeränkuuloisen mourunan säestämänä. Onneksi Viktor ei sentään ole vielä keksinyt aloittaa konserttia keskellä yötä, kuten Hugo.. Pitäähän jokaisesta pilvestä löytää myös se hopeareunus!

13 kommenttia:

 1. Voi niitä mieheyden haasteita! En voisi kuvitella millainen kusikone meidän Konstasta olisi tullut jos olisi leikkaamatta. Jo leikattuna on merkannut pari paikkaa, etenkin jos esim. kasvattaja on ollut käymässä ja tuonut tietysti mukanaan paljon jännittäviä tuoksuja. Muuten Konstan kemialliset aseet ovat tuolla kakkaosastolla. Uudet tuoksut ja ihmiset, etenkin eläimet saavat aikaan tarpeen merkata esim. vieraan sänky parilla mehevällä pökäleellä. Voi huokaus. Tälläkin hetlellä meillä on kotona appivanhemmat koiran kanssa joten voin vain odottaa koska herran täytyy kertoa asiansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktor ei tähän mennessä ole merkkailun suhteen mitenkään haastava vielä, eikä Hugokaan vielä mahdottomaksi äitynyt mun mielestä. Varsinkin kun on tapauksia, jotka kusevat kämpän lattiasta kattoon.. :D

   Poista
 2. Sitä se on tuo viriilin kollin kanssa eläminen. Toisaalta samalla tavalla tyttökissatkin kuseskelee viestejä urhoille.. Komeat kollinposket Viktorilla muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokahalukin voi tytöillä lähteä samaan tapaan, eli ei nää ongelmat tosiaan vaan kollien riesana ole! Tosin tytöillä tuota varmaan esiintyy lähinnä kiiman aikana, kun taas kolleilla ei ole varsinaista sykliä hormonitoiminnassa joten riesa voi olla läsnä enemmän.

   Viktorin tikkuvartalo korostaa päästä tosi pyöreän, vaikka onhan sillä kyllä posketkin ihan hyvän kokoset muutenkin! Hugolle kävi samoin, se oli kollina kunnon pallopää ja nyt sen pää on siro ja söpö. :D

   Poista
 3. harmi juttu tuo syömättömyys :( Tykkääkö viktor ruuissa olivasta nesteestä tai kastikkeista? Meillä saatiin samassa tilanteessa kolli syömään, kun tehtiin sen lemppariruoasta (cosma naturen kana) veden kanssa puuro. Ja voithan kokeeksi kuivattaa itse uunissa paloja kananfileestä ja katsoa menisikö sellaisenaan paremmin alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöyp, kastikkeellisuus ei auta asiaa. Meidän pojilla menee kanasta vatsat sekasin joten sitä ei sen takia voi paljoa antaa, kuivaherkut meillä onkin siten tonnaria tai ankkaa.

   Poista
 4. Voi Viktor Viktor, olet kyllä kuvissa niin hurmaavan viattoman näköinen tapaus :) Toivottavasti mouruamiset pidetään jatkossakin päiväsaikaan. Mielenkiintoinen panta/koru/mikä nyt onkaan tuossa ekassa kuvassa, onko ihan vaan koriste vai onko tuossa jokin muukin juju?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viktor tosiaan osaa olla viattoman näköinen! :D

   Tuo koru on oikeasti ihmisten sellainen magneettikiinnitteinen koru, jota voi pitää ranteessa tai kaulassa. Tajusin, että siitähän saisi myös hyvän kuvausrekvisiitan kissoille!

   Poista
  2. Aa, onpa hauska! Sopii hyvin Viktorille tuohon kuvaan :)

   Poista
 5. Voihan kollittelu, ei kuulosta helpolta. Tsempit teille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Syömättömyydelle on vaikea tehdä mitään. Meillä yritettiin kaikki keinot aina poronlihaan asti, mutta mikään ei lopulta tehonnut. Viimeinen niitti implantin hankkimiselle olivat eläinlääkärin huolestuneet kommentit laihuudesta. Nyt ollaan jo saatu hankittua mahapussi ja painoa 4,2 kg.

  Ehkä Victor rauhoittuu nyt kun on valo todella alkanut vähentyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei implantaattia kannata laittaa, kun ensimmäinen tyttöystävä on tiedossa ja astutukseen on vain joitain kuukausia. Ja muutenkin kertaakaan astumattomalle kollille on ilmeisesti hieman riskaabelia laittaa implantaatti, eli voi olla että sieltä ei enää pentuja sitten tule ollenkaan. Syömättömyyteen ja kollitteluun on kyllä muitakin keinoja, esimerkiksi melatoniini ja antihistamiini. Meillä ei kyllä eläinlääkäri ikinä ole huolestunut painosta vaikka olen siitä itse kysellyt, kun kissa on muuten hyvässä kunnossa. :)

   Poista