perjantai 28. lokakuuta 2016

Kollinkujeita

Kirjoittelin noin kuukausi takaperin Viktorin kollittelusta, ja ajattelin nyt päivitellä taas tilannetta.

Untitled

Merkkailua ei ole juurikaan esiintynyt, eli se on erittäin positiivista! Hurina ja lattian nuohoaminen ja Jaden takalistossa roikkuminen on vähentynyt myös.

Kävimme syyskuun lopulla eläinlääkärillä hakemassa apuja kollitteluun, koska mun hermot ei vaan enää kestäneet kollin huonoa ruokahalua. Kolleille on olemassa muutamakin eri jippo kollitteluoireiden, kuten huonon ruokahalun, lievittämiseen. Melatoniinia olin jo kokeillut aiemmin, eikä sillä ollut vaikutusta. Suprelorin-implantaatti ei tule kysymykseen, sillä sen kemiallinen kastraatio on vähän liian voimakas keino tähän tilanteeseen, ja pahimmassa tapauksessa sen vaikutus voi olla peruuttamaton. Kaiken lisäksi Viktorille on jo ensimmäinen morsian tiedossa, mutta tytsyn pitää vielä vähän kasvaa ennen kuin kaksikko pääsee tapaamaan toisensa. :)

Untitled

Jäljelle jäi siis antihistamiini, Peritol. Se on ensimmäisen polven antihistamiini (ihmislääke, Suomessa erityisluvallinen lääke), eli se kulkeutuu keskushermostoon (tavan antihistamiinit kulkeutuvat heikosti) ja sillä on siten väsyttävä/rauhoittava vaikutus. Toisekseen sillä on antiserotonerginen vaikutus, eli se laskee välittäjäaine serotoniinin määrää. Serotoniini vaikuttaa moniin asioihin, kuten ruokahaluun ja seksuaaliseen käyttäytymiseen. Ihmisillä Peritolia on käytettykin anoreksian hoitoon sen ruokahalua lisäävän vaikutuksen vuoksi. Seksuaaliseen käyttäytymiseen liittyvät vaikutukset ovatkin sitten vähän mielenkiintoisempia: ihmisillä korkealla serotoniinipitoisuudella (esim. monet masennuslääkkeet nostavat serotoniinipitoisuutta) on yleisenä haittavaikutuksena seksuaalisen kiinnostuksen puute sun muut vastaavat häiriöt, eli käänteisesti voitaisiin olettaa, että alhainen serotoniinipitoisuus voisi oirehtia päinvastaisesti vahvistaen seksuaalista käyttäytymistä. Kyselin tästä eläinlääkäriltä, mutta hänen kokemuksen mukaan sillä ei ole merkitystä ja päävaikutus tulee antihistaminergisesta vaikutuksesta. Käytössä ei tullutkaan ilmi mitään merkkailun voimistumista tms, mutta teoriassa se voisi olla kuitenkin mahdollista, kissoilla kun on kuitenkin samat välittäjäaineet kuin ihmisellä, vaikka lisääntymiskäyttäytymisessä onkin eroavaisuuksia. Niin ja varsinaista väsyttävää vaikutustakaan en ollut näkevinäni, Viktor kun on muutenkin semmonen sohvaperuna. :D

Parisen viikkoa taisin syöttää kyseistä lääkettä Viktorille ja muutaman päivän homma toimi ihan hyvin. Sitten tuli stoppi, kun lääke ei enää kelvannutkaan ruuan seassa (annos oli muutenkin ihan minimaalinen), Easypill toimi vain pari päivää ja ruiskulla antamalla liuosta oli enemmän lattialla kuin kissan suussa. Lopulta edes pelkän tabletin tunkeminen kurkkuun ei toiminut, kun tuo pirulainen sai sen aina jemmattua johonkin poskilerpakkeeseen ja sylki sen ulos heti kun kuonosta päästi irti.

Untitled

Huomasin, että possun jauhettu sydän kelpaa kohtuullisesti ja maistuvuutta parantaa entisestään pienen raksumäärän lisäys joukkoon. Tätä komboa Viktor söi muutaman viikon, mutta nyt olen alkanut antaa myös palalihaa. Lisiäkin olen pikkuhiljaa saanut menemään, kalsiumin on mennyt koko ajan moitteetta mutta muut lisät on tökkinyt. Hiljalleen lisäämällä sain kuitenkin kaikki muut lisät messiin paitsi kalaöljyn. Koitan siksi saada Viktorin syömään Thriven kalaraksuja, josko niistä edes vähän saisi omegoita..

Aloitin myös Peritolin uudelleen, koska Viktor innostui taas merkkailemaan sen lopettamisen jälkeen. Nyt se meneekin heittämällä possun sydänjautsin seassa!

Untitled

Ei meille muuten sitten mitään ihmeellistä kuulu. Vähän ollaan yritetty temppuilla poikien kanssa, mutta ei niin aktiivisesti että uusia temppuja olisi opittu siinä määrin että ne olisi vielä mielessä seuraavalla treenikerralla. Pitäisi ehkä kunnostautua sen suhteen, niin saisi kunnon sisältöä tänne blogiinkin!

4 kommenttia:

 1. Voiii miten ihana yhteiskuva! ♥ Onneksi noita kollittelujippoja löytyy ja kiva, että ainakin joku/jotkut ruuat maistuu paremmin. :) Omegakolmosia voi kokeilla myös pakastekuivattujen kalaherkkujen kautta tai vaikka kokonaisilla kuoreilla? Tai jos maistuu niin joka päivä vähäsen jotain kalaa ruuan mukana, jos vaan maistuu. :) Kalallahan on myös erinomainen proteiinin sulavuus ja hyödynnettävyys, joten voisi olla jees lisä. Esim. lohi ja silakka olisi hyvät myös rasvaisuuden osalta.

  Tsemppiä morsiamen kasvun odotteluun! Onko paljonkin odotettavaa vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis joo kokeilla jotain kunnon kalaa että kelpaako se tuolla nirppanokalle..

   Nuori morsian on nyt about puolivuotias. Piakkoin varmaan esittelen hänet blogissakin, kun pitäisi käydä ihastelemassa neitiä kasvattajan luona lähiaikoina. :)

   Poista
  2. Mielenkiintoinen kirjoitus. Jeps, syömättömyys voi tosiaan käydä pahasti hermoille. Ekana ei tulisi mieleen antihistamiini hoitona syömättömyyteen ja kollitteluun.

   Poista
  3. No eihän sitä joo tulis, mutta järkeen se kyllä käy kun tietää mitä kautta vaikutus ilmenee! :)

   Poista