sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Ylpeä

Näyttelyviikonloppu on pulkassa. Lauantaina URKin näyttelyssä Siuntiossa oli siis ABYSOM Breed BIS ja erikoisnäyttely, joten paikalla oli iso joukko kyseisten rotujen edustajia. Viktor oli mukana molempina päivinä ja Hugo vain sunnuntaina. Viktorin tulos oli molempina päivinä EX1 CAGCIB BIV NOM, eli serti saatiin ja kaupan päälle värin paras ja tuomarin paras, mutta paneelissa poika ei saanut ollenkaan ääniä kumpanakaan päivänä vaikka niin reippaana esiintyikin.

UntitledUntitled
UntitledUntitled
Viktor paneelissa lauantaina.

Eniten teitä varmaan kiinnostaa miten Hugon päivä meni! Päivä alkoi kolmen vartin ajomatkalla, jonka pojat matkustivat yhdessä samassa boksissa (näyttelyhäkissä eivät viihtyneet yhdessä). Hugo oli yllättävän reipas, vaikka edellisestä automatkasta on aikaa ja herra ei ole ikinä siitä oikein välittänyt. Perillä näyttelypaikalla laitettiin Viktor rattaisiin ja Hugon kanssa sillä aikaa eläinlääkärintarkastukseen. Tässä vaiheessa jo näki, että Hugon päivä tulee menemään ihan hyvin. Kyllähän Hugoa jännitti, mutta merkittävästi vähemmän kuin nuorempana! Kehuin Hugoa vuolaasti jatkuvasti ja annoin herkkuja joka välissä palkkioksi reippaudesta. Aiemmissa näyttelyissä Hugo ei huolinut mitään ruokaa ja häkistä lähteminen oli hankalaa, nyt Hugo ei edes yrittänyt tarrautua mihinkään häkistä pois otettaessa. Pöydälläkin Hugo oli nätisti, häntä nousi hienosti kun vähän silitteli. :) Hugolla oli kilpailua joten sertiä ei saatu, tuloksena EX4, mutta eipä me menestystä odotettukaan. Hugo sai siitä huolimatta tosi kivan arvostelun (setelissä oli pieni sydän!) ja päivän päätteeksi Hugo oli myös kategorian IV paras siitosuros eli BIS! Tästä saamme kiittää Hugon kolmea näyttelyssä sunnuntaina ollutta jälkeläistä, eli Kiipiä (Nebuankhet Yraen Ruadh, 1. pentue), Liljaa (Kawaii Lily, 2. pentue) ja meidän Viktoria (3. pentue). Palkintona oli iso BIS-ruusuke ja kassillinen Primacat-herkkuja, joista kaksi isoa raksupussia lahjoitettiin esylle.

Valitettavasti Hugosta ei ole kuvia näyttelyssä, koska halusin että mun ja miehen koko huomio on arvostelutilanteessa Hugossa, jotta sillä on mahdollisimman turvallinen olo. En sitten häkissäkään viitsinyt kuvia yrittää saada kun Hugo tykkäsi kököttää hiekkiksen takana ja välillä se kaivautui myös Kivikis-patjan ja fleecehuovan alle. Pää kuiten tuli salamana näkyviin kun namipurkki rapisi. :D

Nyt jotkut saattavat miettiä, että mites Hugon näyttelyt tästä eteenpäin? Vaikka Hugolla meni hermojen puolesta hyvin, niin en tiedä viitsinkö noita EX4 yms. käydä hakemassa. Siitosluokkaa voisi kyllä joskus huvin vuoksi taas kokeilla. Jos Hugo menestyisi paremmin näyttelyssä niin uskon että olisin käyttänyt sitä ainakin siihen asti että olisi pitänyt ulkomaille lähteä. Tärkeintä on kuitenkin nyt se, että Hugon hermot ovat todistetusti parantuneet enkä sanoisi sitä enää hermoheikoksi, sillä pahempiakin tapauksia on!

Lopuksi kuva eräästä uudesta tuttavuudesta, joka ei olekaan ihan mikä tahansa aby vaan ruotsalaistunut jenkkiaby Jake. Jaken tyyppisiä abyja ei paljoa täällä päin näe.

Untitled
Upea väri ja kattokaa noita jalkoja, ne vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu! 

Tuttuun tapaan lisää kuvia löytyy galleriasta (klik), lähes kaikki kuvat ovat abysompuista.

Aplodeja Hugolle? 

10 kommenttia:

 1. Upeasti menny Hugolla ja miksei Viktorillaki! :3
  xoxo

  VastaaPoista
 2. Hurraa Hugo, tosi reipas kissa! Ehkä nuoruuden epävarmuus on nyt jätetty taaksepäin ja tästä se itsevarmuus vaan sitten kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuosta tullut itsevarmempi, ja selvästi hormoneilla oli siihen suuri vaikutus!

   Poista
 3. Onnittelut kaiken puolin onnistuneesta näyttelyreissusta!

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla, että Hugo ei juurikaan hermoillut. Jakea ihminen kommentoi sen verran, että hieno on väri, mutta noi jalat alkavat jo olla liian itämaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tommosesta vähän pidempijalkasesta tyypistä, mun mielestä ne ei näytä mitenkään itämaisilta, pitkiltä vaan :D

   Poista
 5. Paljon onnea upeasta menestyksestä ja muutenkin hyvin menneestä päivästä!! EX4'ää varmaan mukavasti kompensoi siitosluokan BIS ja upeita jälkeläisiä Hugolla onkin. :) Niin harmittaa kun ei ollut edes teoreettista mahdollisuutta tulla paikalle katsomaan kisuja kun silloin oli työpäivä, mutta kiva katsella ottamiasi kuvia! :) Vaikka abysomppuja oli paikalla paljon, on ilo huomata miten hyvin kisukaverit tunnistaa kuvista. :D Suosikkini kuvista on kuitenkin tuomarin käsittelyssä selällään oleva bengali, sitä kuvaa jäin tuijottamaan hymy huulilla pitkäksi aikaa.

  Jake on todella upea ilmestys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olihan se ihan kiva hakee BIS-palkinto vaikka kissa itse oli viimeinen samassa luokassa olevista riista-abyista. Vaikka siis ei Hugokaan mikään huono ulkonäöltään ole, muut oli vaan parempia. :)

   Bengali oli tosi hassu (ja upean värinen)! Sama tuomari piteli yhtä abypentuakin selällään ilmassa (tokavika kuva galleriassa), eli taitaa tykätä väännellä kissoja "katolleen". :D

   Poista